Recept na domácí krůtí klobásu k snídani

Krůtí masoMasoSnídaněUzeniny
domaci-kruti-klobasa-k-snidani

Domácí krůtí klobása ochucená šalvějí, majoránkou a trochou červené papriky bez konzervantů. Jednotlivě zmrazte a skladujte a vařte po celý týden.

Ingredience

  • 2 lžičky sušené šalvěje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • ½ lžičky červených pepřových vloček
  • ¼ lžičky sušené majoránky
  • 1 kg mletého krůtího masa

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. V malé misce smíchejte šalvěj, sůl, černý pepř, vločky červeného pepře a majoránku.
  2. Vložte krůtí maso do velké mísy a rukama vmíchejte směs koření do krůtího masa. Vytvarujte placičky.
  3. Placičky smažte na velké pánvi na středně silném ohni, dokud nebudou uprostřed růžové a šťáva nebude vytékat, asi 5 minut z každé strany.
  4. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang