Toto je velmi jednoduchý, ale chutný recept na rýži. Je to skvělá příloha a zbytky jsou téměř stejně dobré i druhý den.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže
- ½ malé cibule nakrájené nadrobno
- 2 šálky kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 1 špetka česnekové soli nebo podle chuti
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Olivový olej rozehřejte v nepřilnavém hrnci na středně vysoké teplotě téměř do kouře.
- Rýži na rozpáleném oleji rychle opečte a promíchejte, aby se opekla, 2 až 3 minuty.
- Do rýže vmíchejte cibuli.
- Vařte a míchejte ještě 1 minutu.
- Rýži zalijte kuřecím vývarem, osolte česnekem a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte pokličkou a vařte, dokud se vývar nevstřebá a rýže nezměkne, asi 20 minut.
- Odstavte z ohně a před sejmutím pokličky nechte 5 minut odpočívat.