Připravte tuto jednoduchou verzi jarních závitků – naplňte balíčky z křehkého těsta kuřecím masem, krevetami a zeleninou a podávejte s domácí omáčkou.
Příprava
- Příprava: 40 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 8 až 10
Ingredience
- 300 g balení vařených rýžových nudlí
- asi 400 g zeleninové směsi, například červené papriky, fazolových lusků, mrkve, čínského listového zelí a jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 140 g vařených krevet
- 100 g vařeného kuřecího nebo kachního masa, nakrájeného na kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- malý kousek zázvoru, jemně nasekaný
- kapka lehké sójové omáčky
- prášek z čínského koření, na posypání
- 8-10 plátů brik nebo filo těsta
- 1 rozšlehané vejce
- sezamová semínka na posypání – volitelně
Na omáčku
- 100 g kečupu se sníženým obsahem soli a cukru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- malý kousek zázvoru, nastrouhaný
- špetka moučkového cukru
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Do každé misky přidejte trochu česneku a zázvoru, malou špetku sóji a posypejte pěti kořeními a vše smíchejte dohromady.
- Odsuňte mísu stranou a na pracovní plochu si dejte pláty těsta.
- Lžící naneste náplň na jednu stranu každého plátu, pak rozšlehejte vejce a štětcem potřete okraje.
- Pečivo srolujte tak, že obě strany přeložíte přes náplň a srolujete.
- Zvedněte rohlíčky na plech švem dolů, potřete je ještě trochou vajíčka a případně posypte sezamovými semínky.
- Pečte 20-25 minut nebo dozlatova.
- Zatímco jsou závitky v troubě, připravte omáčku.
- Smíchejte všechny ingredience dohromady, dokud se cukr nerozpustí.
- Když jsou závitky zlatavé a křupavé, vyjměte je z trouby.
- Nechte je vychladnout, aby se s nimi dalo manipulovat.
- Nakrájejte je na kousky, které pak namáčejte do omáčky.