Recept na německé svařené víno

Likéry a vínaNápojeVíno
nemecke-svarene-vino

Tento recept na svařené víno je určen pro německé Glühwein, což v doslovném překladu znamená svítící víno, protože se tak cítíte poté, co v prosinci venku pijete malé hrnečky.

Ingredience

  • 1/2 středně velkého pomeranče
  • 3/4 šálku vody
  • 1/4 šálku cukru turbinado nebo krystalového cukru
  • 20 celých hřebíčků
  • 2 tyčinky skořice
  • 2 celé badyány
  • 1 láhev (750 ml) suchého červeného vína
  • rum nebo amaretto, k podávání (nepovinné)

Recept je na 4 až 6 šálků.

Postup

  1. Pomocí škrabky na zeleninu odstraňte z pomeranče kůru v širokých proužcích a dejte pozor, abyste se vyhnuli bílé jádřince. Dejte stranou. Odšťavněte pomeranč a šťávu dejte stranou.
  2. Ve velkém hrnci smíchejte vodu a cukr a vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Snižte teplotu a přidejte hřebíček, skořici, badyán, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vařte, dokud se nevytvoří voňavý sirup, asi 1 minutu.
  3. Dále snižte teplotu a přidejte víno. Nechte povařit nejméně 20 minut, nejlépe však až několik hodin. Dávejte pozor, aby nedošlo k úplnému varu.
  4. Sceďte a podávejte v malých hrnečcích, přidejte panáka rumu nebo amaretta a podle potřeby ozdobte pomerančovou kůrou a badyánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang