Tyto sušenky mají křupavé okraje, avšak měkký střed a lahodnou oříškovou chuť.
Na sušenky velmi jemné mandlové máslo bez kousků mandlí. Použít můžete jak kupované, tak i domácí mandlové máslo.
Ingredience
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 3 lžíce vody
- 1,5 hrnku hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky mořské soli
- ½ hrnku kokosového oleje, měkkého, ale nerozpuštěného
- ½ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku hnědého cukru
- ¾ hrnku krémového přírodního mandlového másla
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- Vločková mořská sůl, nepovinně na posypání
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech pečícím papírem.
- V malé misce smíchejte lněné semínko a vodu a nechte 5 minut odležet, aby zhoustlo.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Ve velké míse smíchejte kokosový olej, třtinový cukr, hnědý cukr, mandlové máslo a vanilku.
- Vmíchejte směs lněných semínek a dobře promíchejte.
- Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí. Pokud je příliš suché a drobí se, přidávejte po lžičkách vodu, dokud se nespojí.
- Rukama z těsta vyválejte kuličky. Mírně je zploštěte a položte na plech. Vidličkou udělejte značky křížového šrafování. Pokud chcete, posypte vločkovou mořskou solí.
- Pečte 12 až 13 minut. Vyjměte je z trouby a nechte 10 minut odpočívat na plechu, než je přenesete na mřížku, aby zcela vychladly.