Chcete snadný koktejl na podzim a zimu? Vyzkoušejte jablečný mošt a whisky. Tyto dvě ingredience jdou ruku v ruce. A co je na tomto spojení skvělé? Můžete ho pít teplý i studený.
Obměna: připravte si horký mošt s příchutí whisky
Hledáte horkou verzi jablečného moštu a whisky? Připravte si dávku horkého jablečného moštu. Tento recept je nejjednodušší připravit ve velikosti večírku jako nápoj pro 6 porcí.
- Vařte 6 šálků jablečného moštu s 1 šálkem whisky, skořicí a celým hřebíčkem. Množství najdete v receptu níže.
- Hodí se jakýkoli druh whisky. Opět platí, že všechny budou mít různé chuťové varianty. Pokud chcete použít bourbon, hřejivá chuť se nejlépe uplatní v horké verzi tohoto nápoje.
Na co se zaměřit při nákupu cideru
- Pokud můžete, najděte si nefiltrovaný mošt. Nefiltrovaný jablečný mošt obsahuje dužinu a usazeniny. Filtrovaný je čirý a světlé barvy, v podstatě jako jablečný džus. Pro nejlepší chuť a barvu koktejlů si vyberte nefiltrovaný.
- Pasterizované vs. nepasterizované: Pasterizace jablečného moštu zvyšuje jeho trvanlivost. Nepasterizovaný jablečný mošt je více náchylný k výskytu bakterií a může se časem změnit na tvrdý jablečný mošt nebo jablečný ocet. Snažte se najít pasterizovaný jablečný mošt.
Ingredience
Jedna porce:
- 90 ml jablečného moštu
- 15 ml whisky
- pomeranč
- led k podávání (zkuste čirý led!)
Šest porcí (teplá varianta):
- ½ lžičky celého hřebíčku
- 3 tyčinky skořice
- 6 šálků jablečného moštu
- 1 šálek whisky
Postup
Jedna porce:
- Jablečný mošt a whisky nalijte do sklenice.
- Ozdobte kolečkem pomeranče.
Šest porcí (teplá varianta):
- Ve středně velkém hrnci smíchejte hřebíček, tyčinky skořice a jablečný mošt.
- Zahřívejte na mírném ohni po dobu 30 minut.
- Odstraňte všechny částečky, které se vytvoří.
- Vmíchejte whisky.
- V případě potřeby ozdobte plátky pomeranče a celými brusinkami.
- Podávejte.