Havajské ořechy a rozpuštěné kousky tvoří fantastickou kombinaci v těchto máslových cookies z bílé čokolády s makadamovými ořechy.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 10 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 1/2 hrnku změklého másla
- 2/3 hrnku cukru
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek plus 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 šálek nasekaných makadamových ořechů
- 1 šálek bílých lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Ve velké míse smíchejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny asi 5-7 minut.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- V jiné míse prošlehejte mouku a jedlou sodu.
- Postupně je vmíchejte do krémové směsi.
- Vmíchejte ořechy a lupínky.
- Krájejte po lžících ve vzdálenosti 5 cm od sebe na nevymaštěné plechy.
- Pečte 10-13 minut nebo dozlatova.
- Na plechu nechte 1 minutu vychladnout.
- Vyjměte na drátěné mřížky, aby zcela vychladly.