Velmi bohaté fettuccine Alfredo se steakem. Super dobré, i když mírně tučnější.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Vaření: 30 minut
- Přídavný čas: 4 hodiny
- Celkem: 5 hodin 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
Na Alfredo
- 1 a ½ šálku 2 % mléka
- 1 a ½ šálku tučné smetany
- ½ šálku strouhaného parmezánu
- ½ šálku strouhaného sýra Romano
- 6 žloutků jumbo
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Na marinádu
- 1 a ½ šálku salátové zálivky italského typu
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 kg plochého steaku, nakrájeného na 8centimetrové čtverce
- 4 šálky nasekaného čerstvého špenátu
- 4 lžíce rozdrobeného sýra Gorgonzola, rozděleno
- 500 g suchých těstovin fettuccine
- 2 lžíce balsamikové glazury
- nasekaná čerstvá petrželka nebo podle potřeby
Postup
- Mléko a smetanu zahřívejte v hrnci na mírném ohni, dokud se nevaří, asi 5 minut.
- Pomalu zašlehejte parmazán a sýr Romano a stáhněte z ohně.
- V žáruvzdorné misce vyšlehejte žloutky a pomalu přidejte asi 1/4 šálku horké omáčky, abyste vejce zjemnili.
- Vaječnou směs pomalu zašlehejte do hrnce.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčku Alfredo nechte vychladnout a uložte do chladničky, dokud ji nebudete potřebovat.
- Ve velké míse smíchejte salátovou zálivku, rozmarýn a citronovou šťávu.
- Přidejte steak a promíchejte, aby se obalil.
- Marinujte v chladničce po dobu 4 hodin.
- Když je jídlo připraveno k přípravě, předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Naplňte velký hrnec lehce osolenou vodou a přiveďte ho k varu.
- Vařte fettuccine, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 8 minut.
- V hrnci na mírném ohni zahřejte 2 šálky vychlazené omáčky Alfredo.
- Přidejte špenát a 2 lžíce sýra Gorgonzola.
- Vyjměte steak z marinády a opečte ho na předehřátém grilu do požadované propečenosti, 5 až 10 minut.
- Horkou omáčku Alfredo nalijte do velké servírovací mísy.
- Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.
- Povrch posypte zbylým sýrem Gorgonzola.
- Přidejte grilovaný steak a maso pokapejte balzamikovou polevou. Ozdobte petrželkou.