Tradiční zimní pesto z petrželky a vlašských ořechů namísto bazalky a piniových oříšků.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 1 šálek loupaných vlašských ořechů, asi 100 g
- 2 šálky nasekané petrželky, asi 1 svazek
- 1/2 šálku strouhaného sýra pecorino nebo parmezánu
- 3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
Postup
- Vlašské ořechy, petrželku, sýr, česnek a sůl vložte do kuchyňského robotu a několik vteřin mixujte, aby se spojily.
- Seškrábněte stěny mísy a znovu mixujte.
- Za chodu přístroje přilévejte olivový olej jen tak dlouho, aby se olej vsákl, asi 20-30 sekund.
- Použijte ihned nebo přikryjte fólií a uložte do chladničky. V chladu vydrží několik dní.
- Používejte s těstovinami nebo jako pomazánku na chléb či toasty.