Balzamikový salát ze zelených fazolí – recept

Luštěninové salátyPřílohové salátySaláty
balzamikovy-salat-ze-zelenych-fazoli-5501826

Podávejte zelené fazolky zcela novým způsobem – s receptem na zelený fazolkový salát. Pikantní chuť a křupavost těchto balzamikových zelených fazolek doplní každé zvláštní jídlo nebo sváteční hostinu.

Vyzkoušejte

Tento salát se nejlépe hodí jako příloha k oblíbeným receptům na špagety.

Místo toho, abyste odlamovali konce jednotlivých zelených fazolek, ořízněte svazek během několika sekund. Fazolky shrňte na malou hromádku a špičky zarovnejte na jednu stranu.

Pomocí kuchařského nože odřízněte špičky jedním řezem. Hromádku otočte a totéž proveďte na druhé straně.

Ingredience

  • 900 g čerstvých zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky mleté hořčice
  • 1/8 lžičky pepře
  • 1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 šálky cherry rajčat, rozpůlených na poloviny
  • 1 šálek rozdrobeného sýra feta

Postup

  1. Fazole dejte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byly zakryté.
  2. Přiveďte k varu.
  3. Přikryté vařte 8-10 minut nebo dokud nejsou křupavé.
  4. Sceďte je a ihned vložte do ledové vody.
  5. Osušte je.
  6. V malé misce prošlehejte olej, citronovou šťávu, ocet, sůl, česnekový prášek, hořčici a pepř.
  7. Fazole pokapejte olejem.
  8. Přidejte cibuli a promíchejte.
  9. Přikryté nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu.
  10. Těsně před podáváním vmíchejte rajčata a sýr.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang