Tato sýrová omeleta je skvělá k snídani. Při přípravě omelety je důležité udržovat teplotu na nízké úrovni, protože nechcete, aby zhnědla.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 1 omeleta
Ingredience
- 3 velká vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl a čerstvě mletý bílý pepř
- 2 lžíce másla
- ¼ šálku strouhaného ementálu
Postup
- Vejce rozšlehejte v míse, přidejte mléko a ochuťte je solí a bílým pepřem.
- Šlehejte, dokud vaječná směs nezpění, 2 až 3 minuty.
- Na malé nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo na středně nízké teplotě.
- Vlijte vaječnou směs a otáčejte pánví, aby bylo dno rovnoměrně pokryto vejcem.
- Vařte, dokud vejce nezačne tuhnout, asi 1 minutu.
- Zvedněte okraje pomocí špachtle a nakloněte pánev, aby nevařené vejce mohlo stékat ke dnu pánve a ztuhnout.
- Postup opakujte, dokud nezůstane viditelné tekuté vejce.
- Omeletu opatrně obraťte a 30 sekund až 1 minutu vařte, dokud se neprohřeje.
- Uprostřed omelety posypte sýrem Emmentaler a přeložte ji na polovinu.
- Vařte, dokud se sýr nerozpustí, asi 20 sekund.
- Omeletu přendejte na talíř.