misa-quinoa-2730435

Kuřecí maso, avokádo a černé fazole tvoří vydatnou a zdravou přílohu super výživné mísy quinoa.

Skutečně lahodný dresink na mísu quinoa

Tento recept na zdravou mísu s černými fazolemi, kuřecím masem a (samozřejmě) quinoou je proteinovou bombou ještě před přidáním dresinku.

Tenhle dresink je kouřový, pikantní a krémový a zároveň je opravdu skvělým zdrojem bílkovin, B12 a mnoha dalších pro tělo prospěšných látek. Stačí všechny tyto ingredience smíchat v mixéru a rozmixovat dohladka:

  • mandlová mouka
  • fazole garbanzo
  • edamame (sójové boby)
  • nutriční kvasnice
  • olivový olej
  • voda
  • citronová šťáva
  • chipotle papričky v omáčce adobo
  • koriandr
  • stroužky česneku
  • kari prášek
  • oregano

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

Mísa:

  • 1 šálek quinoy (červené, bílé nebo smíšené), propláchnuté
  • 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • koriandr
  • nastrouhaná mrkev
  • cherry rajčata
  • avokádo
  • opláchnuté černé fazole
  • vařené, rozdrobené kuřecí maso (pokud je veganské, vynechejte ho)
  • růžičková kapusta, drcená

Omáčka:

  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/2 hrnku fazolí z konzervy, propláchnutých a oloupaných
  • 1/3 hrnku mraženého loupaného edamame, uvařeného
  • 1/3 šálku droždí
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 3/4 šálku filtrované vody
  • 1/2 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 2 papričky chipotle v omáčce adobo
  • 2 lžíce koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky kuchyňské soli

Postup

  1. Do středně velkého hrnce s těsně přiléhající pokličkou nalijte propláchnutou quinou a vývar dle výběru.
  2. Přiveďte k varu.
  3. Jakmile se quinoa začne vařit, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 25 minut nebo dokud se všechna tekutina neodpaří.
  4. Odstavte z ohně a nechte 5 minut stát.
  5. Vidličkou ji načechrejte a dejte stranou.
  6. V kuchyňském robotu rozmixujte všechny ingredience na omáčku do krémové konzistence.
  7. Mixování by mělo trvat asi 5-10 minut.
  8. Skladujte v lednici až dva týdny ve sklenici s těsně přiléhajícím víčkem.
  9. Při přípravě mísy promíchejte quinou s omáčkou.
  10. Navrch dejte hojné množství zeleniny a kuřecího masa.
  11. Ozdobte koriandrem a ještě trochou omáčky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang