Zde je nejlepší recept na salát Caesar. Skvělá, bohatá sardelová zálivka dělá z tohoto salátu vynikající oběd. Podávejte s křupavým italským chlebem.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 6 stroužků česneku, oloupaných
- ¾ šálku majonézy
- 6 lžic strouhaného parmezánu
- 5 sardelových filetů, mletých
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a mletý černý pepř
- ¼ šálku olivového oleje
- 4 šálky den starého chleba nakrájeného na kostičky
- 1 hlávka římského salátu, natrhaná na kousky
Postup
- Rozmělněte 3 stroužky česneku a vložte je do malé misky.
- Přidejte majonézu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, ančovičky, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku a hořčici a dobře promíchejte.
- Podle chuti dochuťte solí a černým pepřem.
- Uchovávejte v lednici, dokud nebude připraveno k použití.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na čtvrtky a přidejte do rozpáleného oleje.
- Vařte a míchejte, dokud nezhnědne, pak česnek vyjměte z pánve.
- Kostky chleba opečte v horkém ochuceném oleji za častého obracení, dokud lehce nezhnědnou.
- Přendejte je na talíř a dochuťte solí a pepřem.
- Salát vložte do velké mísy.
- Přidejte dresink, zbývající parmazán a ochucené kostky chleba.
- Dobře promíchejte.