V tomto receptu můžete libovolně kombinovat různé druhy sýra, i zeleninu podle sezóny. Zkuste například čerstvá rajčata a mozzarellu, nebo třeba sýr s modrou plísní.
Ingredience
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku studeného másla
- 3 až 5 lžic ledové vody
Na náplň
- 12 proužků slaniny, smažených a rozdrobených
- 1/2 hrnku strouhaného sýra Monterey Jack
- 1/2 hrnku strouhaného čedaru
- 1/3 hrnku jemně nasekané cibule
- 4 velká vejce
- 2 hrnky smetany ke šlehání
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky cukru
- 1/8 lžičky kajenského pepře
Postup
- Smíchejte mouku a sůl a vmíchejte máslo, dokud nevznikne drobenka. Postupně přidejte 3-5 lžic ledové vody a promíchejte vidličkou, dokud těsto po stlačení nedrží pohromadě.
- Zabalte a dejte na 1 hodinu do chladničky.
- Předehřejte troubu na 220 °C. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto na kruh a přeneste ho do koláčové formy.
- Zkraťte těsto tak, aby přesahovalo okraj talíře o pár centimetrů a okraj koláče ozdobně olemujte.
- Korpus vyložte dvojitým alobalem a pečte 5 minut, pak odstraňte fólii. Pečte ještě 5 minut, vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
- Snižte teplotu na 190 °C. Korpus posypte slaninou, sýry a cibulí. Zbývající přísady šlehejte, dokud se nespojí a přelijte je na korpus.
- Pečte, dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý, 30-35 minut. Před krájením nechte 10 minut stát.