Tyto soba nudle s výrazným sezamovým dresinkem, mátou, avokádem, hráškem a ředkvičkami jsou pikantní a lahodné. Určitě je musíte vyzkoušet také.
Ingredience
Na sezamový dresink
- ¼ hrnku rýžového octa
- 2 lžíce tamari, další na podávání
- ½ lžičky sezamového oleje
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, nastrouhaný
- ½ lžičky javorového sirupu nebo medu
Na soba nudle
- 170 g soba nudlí
- Sezamový olej na pokapání
- 2 avokáda nakrájená na plátky
- Vymačkaný citron
- 2 šálky blanšírovaného hrášku
- ¼ šálku edamame fazolí
- 1 bílá kulatá ředkev nebo 2 červené ředkvičky, nakrájené na velmi tenké plátky
- 1/4 šálku čerstvých lístků máty
- Sezamová semínka
Postup
- Připravte dresink. V malé misce smíchejte ocet, tamari, sezamový olej, zázvor, česnek a med a dejte stranou.
- Přiveďte k varu hrnec s neosolenou vodou a uvařte soba nudle podle návodu na obalu. Slijte je a dobře propláchněte ve studené vodě. Tím se odstraní škroby, které způsobují slepování.
- Nudle promíchejte s dresingem a rozdělte do 2 až 4 misek. Na plátky avokáda vymačkejte čerstvou citronovou šťávu a přidejte je do misek spolu s hráškem, edamame, ředkvičkami, mátou a posypte sezamovými semínky.
- V případě potřeby pokapejte dalším tamari nebo sezamovým olejem.