Tenhle recept na klasické hovězí chilli vám nesmí ve sbírce receptů chybět. Pokrmu dopřejte dlouhé pomalé vaření a jako každé chilli, i toto je nejlepší až druhý den.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 kg libového mletého hovězího masa
- 1 lžička soli
- 1 lžíce chilli
- 1/4 lžičky chipotle chilli prášku
- 1 lžíce římského kmínu
- 2 lžičky oregana
- 2 sladké papriky, nakrájené na kostičky
- 1 plechovka drcenýchPřidejte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu. rajčat
- 2 hrnky vody
- 2 plechovky ledvinových nebo černých fazolí, scezené a propláchnuté
- 1 hrnek čerstvých nebo mražených kukuřičných zrn
- Volitelně k podávání: zakysaná smetana, čedar, tenké plátky ředkviček, jarní cibulka, avokádo, jalapeňos papričky, čerstvý koriandr
Postup
- Ve velkém hrnci s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte 6 minut nebo dokud cibule nezměkne.
- Přidejte hovězí maso a sůl. Hrudky masa rozbijte a vařte, dokud už nejsou vidět růžové kousky.
- Do hrnce přidejte chilli prášek a chipotle, římský kmín a oregano. Za stálého míchání vařte 1 minutu. Vmíchejte papriku.
- Přidejte rajčata a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte minimálně 45 minut nebo až 1,5 hodiny, nebo dokud není tekutina dobře vychucená (čím déle, tím lépe).
- Pokud se vám směs zdá příliš hustá, přidávejte během vaření po 0,5 hrnku horké vody.
- Přidejte fazole a kukuřici a za stálého míchání vařte 5 minut. Ochutnejte a podle chuti přidejte více soli nebo chilli.
- Podávejte s přílohami podle vaší chuti.