Tato lahodná jehněčí kolínka podávejte s dušenou zeleninou, nebo bramborovou přílohou.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 8 jehněčích kolínek
- 1 cibule nakrájená nahrubo
- 2 mrkve nakrájené nahrubo
- Snítky čerstvého rozmarýnu
- 3 čerstvé bobkové listy
- 4 stroužky česneku, ponechané vcelku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 350 ml bílého vína
- 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče nebo zapékací misky dostatečně velké na to, aby se do ní vešly všechny kolínka, nalijte olej.
- Pánev postavte na vysokou teplotu a jehněčí maso po celém povrchu 10 minut opékejte.
- Jehněčí vyjměte, přidejte cibuli a mrkev a vařte 10 minut, dokud nezačne hnědnout. Vmíchejte bylinky a česnek a vařte ještě několik minut.
- Vmíchejte mouku a rajčatový protlak, dobře okořeňte a zalijte vínem a vývarem.
- Vraťte jehněčí kolínka na pánev. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a vařte v troubě 1,5-2 hodiny, dokud jehněčí maso nezměkne. Maso vyjměte z omáčky a dejte stranou.
- Vraťte pánev na plotnu a omáčku asi 15 minut probublávejte, dokud nebude hustá a lesklá a poté ji propasírujte přes síto a maso do ní vraťte zpátky.