Coquito je portorikánský sváteční punč, který je bohatý a sladký díky kokosu a špetce skořice a rumu. Z jedné dávky připravíte mnoho koktejlů na večírek. Vyzkoušejte jej místo vaječného koňaku.
Ingredience
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 1 plechovka kokosového krému (například Coco Lopez nebo Goya)
- 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžičky vanilky nebo 1 vanilkový lusk, rozpůlený a zbavený semínek
- 2 celé tyčinky skořice
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 až 2 hrnky rumu
- Strouhaný muškátový oříšek nebo mletá skořice na ozdobu, volitelně
Postup
- Do velkého hrnce dejte všechny ingredience kromě rumu. Zahřívejte na středním ohni, dokud se nezačne vařit.
- Odstavte z ohně, přikryjte a nechte 30 minut louhovat.
- Vyjměte skořicové tyčinky a vanilkový lusk (pokud používáte) a směs nalijte do punčové mísy nebo džbánu.
- Přidejte 1-2 hrnky rumu a ochutnejte, pro silnější punč přidejte více rumu.
- Chlaďte v lednici alespoň 2 hodiny nebo až 3 dny.
- Podávejte čisté nebo s ledem v malých sklenkách. Podle potřeby ozdobte strouhaným muškátovým oříškem nebo mletou skořicí.