Lahodné plněné zelené papriky, které se snadno připravují. Každá zelená paprika obsahuje mleté hovězí maso, cibuli, rajčata, rýži a sýr a vaří se v rajčatové polévce.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 6 zelených paprik
- sůl podle chuti
- 450 g mletého hovězího masa
- ⅓ šálku nakrájené cibule
- sůl a pepř podle chuti
- 1 plechovka celých loupaných rajčat, nakrájených na kousky
- ½ šálku vody
- ½ šálku nevařené rýže
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 2 plechovky kondenzované rajčatové polévky
- voda podle potřeby
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Z paprik odřízněte vršky a odstraňte semínka.
- Papriky vařte 5 minut ve vroucí vodě a pak je slijte.
- Každou papriku posypte solí a dejte stranou.
- Mleté hovězí maso a cibuli vložte do velké pánve na střední teplotu.
- Vařte a míchejte, dokud hovězí maso nezhnědne, asi 5 minut.
- Odsaďte přebytečný tuk a dochuťte solí a pepřem.
- Vmíchejte rajčata, 1/2 šálku vody, rýži a worcesterovou omáčku.
- Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.
- Odstavte z ohně a vmíchejte sýr.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Každou papriku naplňte směsí hovězího masa a rýže a položte ji do zapékací misky otevřenou stranou nahoru.
- Ve střední misce smíchejte rajčatovou polévku s takovým množstvím vody, aby polévka měla konzistenci omáčky.
- Nalijte ji na papriky a přikryjte je alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky, asi 25 až 30 minut.