Navrstvěte zelí s rajčatovou omáčkou a mletým hovězím masem ve stylu lasagní a vytvoříte tak vydatný nákyp, který chutná jako zelné závitky.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 55 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 900 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, mletého
- 2 plechovky rajčatové omáčky
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky kopru
- 1/2 lžičky utřené šalvěje
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 šálky vařené rýže
- 4 proužky slaniny, uvařené a nadrobené
- 1 středně velká hlávka zelí, nakrouhaná
- 1 šálek rozdrobené mozzarelly
- hrubě mletý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké pánvi vařte hovězí maso s cibulí na středním plameni.
- Maso rozdrobte a přidejte česnek.
- Vařte ještě 1 minutu.
- Nechte okapat.
- Vmíchejte 1 plechovku rajčatové omáčky a dalších 6 přísad.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a přikryté vařte 5 minut.
- Vmíchejte rýži a slaninu.
- Stáhněte z ohně.
- Třetinu zelí navrstvěte do vymazané zapékací mísy.
- Navrch dejte polovinu masové směsi.
- Vrstvy zopakujte.
- Navrch dejte zbývající zelí.
- Nahoru nalijte zbývající rajčatovou omáčku.
- Přikryjte a pečte 45 minut.
- Odklopte a posypte sýrem.
- Pečte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut.
- Před podáváním nechte 5 minut stát.
- V případě potřeby posypte hrubě mletým pepřem.