Nejlepší recept na pakoru

Bramborová jídlaPředkrmy
pakora-2888262

Podle tohoto receptu od Jaswindera Gilla připravíte dokonale kořeněné a křupavé indické občerstvení. Ideální pro rodinnou hostinu, podávejte s oblíbeným čatní.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná
  • kousek zázvoru, nahrubo nasekaný
  • 1 rajče nakrájené nahrubo
  • 200 g mouky
  • 1 a ½ lžičky mletého chilli
  • 1 a ½ lžičky garam masaly
  • 1 a ½ lžičky mletého koriandru
  • 2 středně velké brambory, oloupané, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky, poté rozpůlené na čtvrtměsíčky
  • ½ lilku, nakrájeného na tenké plátky a poté rozpůleného na čtvrtměsíčky
  • ½ květáku, nakrájeného na růžičky
  • 1 velká cibule nakrájená na jemné plátky
  • ½ citronu
  • čatní, k podávání

Postup

  1. Troubu předehřejte na 120 °C.
  2. Chilli, zázvor a rajčata rozmixujte a dejte stranou.
  3. mouku smíchejte s kořením.
  4. Přidejte všechnu připravenou zeleninu a promíchejte.
  5. Pomalu přidávejte 150 ml vody, dokud těsto zeleninu nepokryje – měla by být dobře obalená, ale neměla by v něm plavat.
  6. Přidejte rajčatovou směs a dobře promíchejte, dokud se vše nespojí.
  7. Přidejte trochu citronové šťávy a koření.
  8. Předehřejte olej na pánvi.
  9. Vezměte hrst směsi a stlačte ji do malé volné kuličky, aby se zelenina po vložení do oleje k sobě přichytila.
  10. Lžící opatrně vhoďte kuličku do oleje.
  11. Smažte asi 4 minuty dozlatova a dokřupava, pak ochutnejte a zkontrolujte koření a konzistenci.
  12. Možná budete muset v této fázi přidat trochu vody nebo mouky, pokud vaše testovací kulička nedržela pohromadě.
  13. Osmažte zbytek směsi.
  14. Osušte je na kuchyňském papíře a průběžně je udržujte teplé v troubě. Ihned podávejte s čatní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang