Sofrito je základem většiny portorikánských pokrmů a tento je lepší než kupovaný. Lze ho přidávat do fazolí, rýže, polévek a dušených pokrmů.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 80
Ingredience
- 10 paprik ajies dulces, bez vršků
- 4 cibule nakrájené na velké kousky
- 3 střední rajčata, nakrájená na kousky
- 2 zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 3 střední hlavičky česneku, oloupané
- 25 stonků koriandru (s listy)
- 25 stonků recao (s listy)
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce černého pepře
Postup
- V kuchyňském robotu smíchejte papriku ajies dulces, cibuli, rajčata, zelenou a červenou papriku a česnek. Několikrát mixujte.
- Přidejte stonky koriandru, stonky recao, sůl a pepř.
- Zpracovávejte, dokud nedosáhnete konzistence polohrubé salsy (ne vodnaté).
- Skladujte v uzavíratelném plastovém sáčku do mrazničky.
- Použijte podle potřeby nebo zmrazte po částech.