Recept na Sofrito

Slané recepty
Sofrito

Sofrito je základem většiny portorikánských pokrmů a tento je lepší než kupovaný. Lze ho přidávat do fazolí, rýže, polévek a dušených pokrmů.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 80

Ingredience

  • 10 paprik ajies dulces, bez vršků
  • 4 cibule nakrájené na velké kousky
  • 3 střední rajčata, nakrájená na kousky
  • 2 zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 3 střední hlavičky česneku, oloupané
  • 25 stonků koriandru (s listy)
  • 25 stonků recao (s listy)
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce černého pepře

Postup

  1. V kuchyňském robotu smíchejte papriku ajies dulces, cibuli, rajčata, zelenou a červenou papriku a česnek. Několikrát mixujte.
  2. Přidejte stonky koriandru, stonky recao, sůl a pepř.
  3. Zpracovávejte, dokud nedosáhnete konzistence polohrubé salsy (ne vodnaté).
  4. Skladujte v uzavíratelném plastovém sáčku do mrazničky.
  5. Použijte podle potřeby nebo zmrazte po částech.

Kategorie:

Slané recepty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang