jehneci-kofty

Tuto řeckou pochoutku připravíte během pár minut a z pouze několika surovin. Recept už nemůže být jednodušší.

Ingredience

  • 500 g jehněčího mletého masa
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané máty
  • Olej na potírání

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience, dokud se dobře nespojí. Rozdělte je na osm kuliček a každou z nich rozválejte na prkénku, aby se z nich staly oválky.
  2. Navlékněte je na čtyři kovové špejle a potřete olejem.
  3. Rozpalte pánev, dokud neucítíte stoupající žár, a smažte 3-4 minuty z každé strany. Neotáčejte je, dokud nejsou dobře zatavené, jinak se maso přilepí na gril nebo pánev.
  4. Pokud chcete, okořeňte a dejte stranou. Kofty podávejte s jogurtem a pita chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang