Tuto řeckou pochoutku připravíte během pár minut a z pouze několika surovin. Recept už nemůže být jednodušší.
Ingredience
- 500 g jehněčího mletého masa
- 1 lžička římského kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 1 lžíce nasekané máty
- Olej na potírání
Postup
- Smíchejte všechny ingredience, dokud se dobře nespojí. Rozdělte je na osm kuliček a každou z nich rozválejte na prkénku, aby se z nich staly oválky.
- Navlékněte je na čtyři kovové špejle a potřete olejem.
- Rozpalte pánev, dokud neucítíte stoupající žár, a smažte 3-4 minuty z každé strany. Neotáčejte je, dokud nejsou dobře zatavené, jinak se maso přilepí na gril nebo pánev.
- Pokud chcete, okořeňte a dejte stranou. Kofty podávejte s jogurtem a pita chlebem.