S touto domácí kari pastou budou vaše pokrmy chutnat jako v thajské restauraci.
Ingredience
- 16 sušených chilli papriček, nakrájených na 1 cm kousky, bez semínek
- 1 ks citronové trávy, nakrájené na plátky, s odstraněnou třtinovou slupkou
- 1 lžíce nastrouhaného galangalu, oloupaného a nastrouhaného
- 4 stroužky česneku, oloupané vcelku
- 1 lžíce krevetové pasty v oleji
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžíce nasekaného stonku a kořenů koriandru
- 2 červené šalotky, oloupané a nahrubo nasekané
- 1 lžička limetkové kůry
Postup
- Nasekané chilli papričky vložte do velkého hrnce a zalijte asi 3 šálky čerstvě převařené vody. Nechte namočené asi 30 minut. Chilli papričky vyjměte a vodu si ponechte.
- Chilli vložte do mixéru nebo výkonného kuchyňského robotu a přidejte zbývající ingredience na kari pastu a 1/4 šálku vody z namáčení chilli.
- Rozmixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude hmota hladká – vyzkoušejte třením mezi prsty. Může to trvat až 1 minutu. Podle potřeby přidejte trochu vody, abyste usnadnili mixování.
- Vložte do mísy nebo vzduchotěsné nádoby. Uchovávejte až 3 dny v chladničce nebo ji zmrazte a použijte později stejně jako kupovanou kari pastu.