Zdravé nemusí být mdlé. Těmto frittata muffinům stačí jen trocha fety, aby byly opravdu vynikající. Skvělé snídaňové muffiny mají vysoký obsah bílkovin, takže vás zasytí na delší dobu, vydrží několik dní v lednici nebo měsíců v mrazáku.
Ingredience
- 6 vajec (velkých nebo středních)
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 3/4 šálku nasekaného špenátu (baby nebo normálního špenátu nebo podobné listové zeleniny)
- 1/2 šálku červené papriky nakrájené na kostičky
- 8 cherry rajčátek, rozčtvrcených
- ½ šálku šalotky, nakrájené nadrobno
- 70 g fety, nadrobené (asi 1/2 šálku)
- olej ve spreji , na vymazání formy na muffiny
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Nastříkejte 6 standardních nepřilnavých otvorů na muffiny olejem.
- Rozšlehejte vejce, sůl a pepř. Vmíchejte zeleninu a fetu.
- Směs rozdělte do otvorů.
- Pečte 20 minut nebo dokud není povrch lehce zlatavý a střed při dotyku pruží.
- Podáváme ihned.
- Nebo je nechte vychladnout a poté je skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu 3 až 4 dnů nebo v mrazničce po dobu 3 měsíců (rozmrazujte 2 minuty v mikrovlnné troubě nebo přes noc v chladničce).