Tento recept na zeleninovou smaženici má jemnou zázvorovou příchuť, kterou lze podle chuti vylepšit. Je sytá, ale přitom lehká na žaludek. Lze přidat tofu. Podávejte na lůžku z dušené jasmínové rýže.
Ingredience
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky nasekaného čerstvého kořene zázvoru
- 1 a ½ stroužku česneku, rozdrceného
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 malá hlavička brokolice, nakrájená na růžičky
- ¾ šálku mrkve nakrájené na plátky
- ½ šálku sněhového hrášku
- ½ šálku rozpůlených zelených fazolek
- 2 a ½ lžíce vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- ¼ šálku nakrájené cibule
- ½ lžíce soli
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Do velké mísy dejte 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku zázvoru, česnek a kukuřičný škrob. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí.
- Přidejte brokolici, mrkev, sněžný hrášek a zelené fazolky. Lehce promíchejte, aby se obalily.
- Zbývající 2 lžíce rostlinného oleje rozehřejte ve velké pánvi nebo pánvi wok na středním plameni.
- Přidejte zeleninovou směs a za stálého míchání vařte 2 minuty, aby se nepřipálila.
- Vmíchejte vodu a sójovou omáčku. Přidejte cibuli, sůl a zbývající 1 lžičku zázvoru.
- Vařte a míchejte, dokud zelenina nezměkne, ale není křupavá.