Využijte zbytky šunky v tomto příjemném pokrmu z jednoho hrnce se zelím a bramborami. Jednoduchá chuť se na konci rozzáří kapkou jablečného octa. Podávejte spolu s pečeným kuřetem nebo vepřovým masem.
Ingredience
- ¼ šálku řepkového nebo avokádového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 šálek šunky nakrájené na kostičky
- 2 velké stroužky česneku, mleté
- 10 šálků nahrubo nakrájeného zelí
- 1 šálek kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 2 středně velké brambory nakrájené na cca 1 cm kousky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 lžíce jablečného octa
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli a za stálého míchání vařte, dokud nezačne hnědnout, asi 3 minuty.
- Přidejte šunku a česnek.
- Za stálého míchání vařte 1 minutu.
- Přidejte zelí, vývar, brambory, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum.
- Přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud brambory nezměknou, asi 15 minut.
- Odstraňte pokličku, zvyšte teplotu na středně vysokou a pokračujte ve vaření a míchání, dokud se neodpaří většina tekutiny, 10 až 12 minut.
- Vmíchejte ocet.