Recept na krémovou kuřecí polévku

Drůbeží masoKrémové polévkyKuřecí masoMasoPolévky
kremova-kureci-polevka-2

Tento lahodný recept na krémovou kuřecí polévku je hotový za pouhých 60 minut.

Ingredience

  • 115 g nesoleného másla
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 2 řapíky celeru (s listy), nakrájené na kousky
  • 3 střední mrkve, nakrájené na kousky
  • 80 g hladké mouky
  • 1,65 l kuřecího vývaru, domácího nebo konzervovaného s nízkým obsahem sodíku
  • 3 snítky petrželky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 415 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 120 ml dvojité smetany
  • 2 a 1/2 lžičky suchého sherry
  • 1 lžíce soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 10 g nasekané plocholisté petrželky

Postup

  1. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na polévku na mírném ohni.
  2. Přidejte cibuli, celer a mrkev a přikryté za občasného míchání vařte asi 12 minut doměkka. Přidejte mouku a za stálého míchání dřevěnou lžící vařte další dvě minuty.
  3. Přilijte vývar a za stálého šlehání přiveďte k varu.
  4. Svažte snítky petržele, tymiánu a bobkový list kouskem kuchyňského provázku a přidejte je do polévky. Snižte teplotu a vařte 15 minut.
  5. Vmíchejte kuře a přiveďte k varu. Odstavte z ohně.
  6. Do polévky zašlehejte smetanu, sherry a sůl a podle chuti ji opepřete.
  7. Vyjměte a vyhoďte svazek bylinek.
  8. Rozdělte do polévkových misek, vrch každé polévky posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang