vanilkova-panna-cotta

Zkuste si připravit tento klasický italský dezert Panna cotta s jemnou vanilkou a čerstvou jahodovou polevou. Dokonalá lehká sladkost pro chladné letní setkání.

Ingredience

  • 2 a ½ listu želatiny
  • 150 ml mléka
  • 400 ml dvojité smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk podélně rozříznutý
  • čerstvé jahody k podávání
  • jahodový kompot k podávání

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Želatinu vložte do misky se studenou vodou a nechte ji 5 minut namočenou.
  2. Nalijte mléko a smetanu do hrnce s cukrem a vanilkovými semínky (semínka z lusku vyškrábnete hřbetem nože).
  3. Promíchejte a přiveďte k varu, poté stáhněte z ohně.
  4. Želatinu vyjměte ze studené vody, vymačkejte přebytečnou a přidejte ji do mléčné směsi.
  5. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
  6. Rozdělte ji do čtyř košíčků a dejte do lednice alespoň na několik hodin ztuhnout.
  7. Pro podávání otočte každý košíček dnem vzhůru na servírovací talíř.
  8. Pokud panna cotta nechce vypadnout, opatrně ponořte košíčky do misky s teplou vodou, aby se uvolnily.
  9. Podávejte s jahodovým kompotem a nakrájenými čerstvými jahodami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang