Recept na pečený fenykl s parmezánem

Bezmasá jídlaHlavní jídlaVegetariánské
pečený fenykl s parmezánem

Tento lahodný recept na pečený fenykl je hotový za pouhých 68 minut a z níže uvedených ingrediencí lze obsloužit až 3 osoby.

Ingredience

  • 2 velké fenyklové cibule
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • parmezán, nastrouhaný

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Odstraňte stonky fenyklu a cibulky podélně rozkrojte na polovinu. Řeznou stranou dolů nakrájejte každou cibulku svisle na velkorysé 1 cm silné plátky, přičemž prořízněte přímo jádro.
  3. Rozložte plátky fenyklu na plech, potřete je olivovým olejem, osolte a opepřete a promíchejte rukama.
  4. Plátky fenyklu pečte asi 1 hodinu.
  5. Po 30 minutách je jednou otočte, dokud okraje nezískají křupavou a hnědou barvu. Vyjměte z trouby a posypte hoblinkami parmezánu.
  6. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang