Tento lahodný recept na jahodový džem je hotový za pouhých 30 minut a níže uvedené ingredience vystačí pro 1 osobu.
Ingredience
- 400 g cukru
- 1 velký citron, oloupaná kůra a šťáva
- 650 g čerstvých jahod, oloupaných a rozpůlených
Postup
- Smíchejte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu v malém hrnci a vařte na velmi mírném ohni 10 minut, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte jahody a pokračujte ve vaření na velmi mírném ohni po dobu 20 minut, dokud jahody nepustí část své šťávy a směs se pomalu nerozvaří.
- Vařte tak dlouho, dokud malé množství šťávy na velmi studeném talíři (z mrazáku) nezgelovatí.
- Opatrně nalijte do litrových sklenic a buď uzavřete, nebo uchovávejte v chladu. Spotřebujte ihned nebo zavařte.