Milujete sladkou smetanu do ledové kávy od Starbucks? Zde je návod, jak si ji vyrobit doma.
Ingredience
- 2 šálky (cca 480 ml) půl na půl
- 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup
- Smíchejte půl na půl, slazené kondenzované mléko a vanilku. Nalijte polotučné mléko do velké odměrky na tekutiny nebo do mísy.
- Pomalu přilévejte slazené kondenzované mléko – bude klesat ke dnu hrnku. Přidejte vanilku.
- Prošlehejte a spojte. Šlehejte, aby se sladké kondenzované mléko spojilo a rozpadlo, dokud směs nebude homogenní, asi 1 minutu.
- Přendejte do sklenice pro dlouhodobé skladování. Sladký krém použijte ihned nebo jej přelijte do sklenice či vzduchotěsné nádoby pro dlouhodobější skladování v chladničce.