Tento jednoduchý recept přináší krevety s chutnou směsí másla a česneku. Tyto chutné krevety jsou dokonale uvařené a připravené za pouhých 20 minut.
Odborná rada
Nejlepší způsob, jak zajistit, aby krevety nebyly suché a žilnaté, je vařit je na vysoké teplotě a nepřevařovat je. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte jen 8 minut.
Varianty
- místo másla použijte olivový olej
- pokud chcete, můžete přidat více koření. Třeba špetku sušeného tymiánu nebo dobrá je i paprika
- místo granulovaného česneku můžete ke krevetám přihodit několik stroužků mletého čerstvého česneku
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 680 g velkých syrových krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- ¼ šálku rozpuštěného másla
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžička granulovaného česneku
- ½ lžičky drceného červeného pepře nebo papriky
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Krevety rozložte v jedné vrstvě na velký pečicí plech.
- Krevety zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.
- Krevety posypte solí, černým pepřem, granulovaným česnekem, drceným červeným pepřem a parmazánem.
- Krevety pečte, dokud nejsou růžové, asi 8 minut.
- Pokud chcete, aby parmazán zhnědl, opékejte ho asi 1 minutu.
- Upečené krevety přendejte na servírovací talíř a polijte je šťávou z pánve.
- Ihned podávejte.
Poznámka
Potřebujete rozmrazit krevety? Naplňte velkou mísu studenou vodou. Přidejte krevety. Jednou nebo dvakrát vodu vyměňte a opatrně oddělte zmrzlé krevety, které se k sobě přilepily.
Asi za 10 minut by měly být zcela rozmražené. Osušte je pomocí cedníku a poté je osušte na papírových utěrkách.