Nejlepší recept na pečené krevety

KrevetyMořské plody
pecene-krevety-6327465

Tento jednoduchý recept přináší krevety s chutnou směsí másla a česneku. Tyto chutné krevety jsou dokonale uvařené a připravené za pouhých 20 minut.

Odborná rada

Nejlepší způsob, jak zajistit, aby krevety nebyly suché a žilnaté, je vařit je na vysoké teplotě a nepřevařovat je. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte jen 8 minut.

Varianty

  • místo másla použijte olivový olej
  • pokud chcete, můžete přidat více koření. Třeba špetku sušeného tymiánu nebo dobrá je i paprika
  • místo granulovaného česneku můžete ke krevetám přihodit několik stroužků mletého čerstvého česneku

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 680 g velkých syrových krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • ¼ šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • ½ lžičky drceného červeného pepře nebo papriky
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Krevety rozložte v jedné vrstvě na velký pečicí plech.
  3. Krevety zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.
  4. Krevety posypte solí, černým pepřem, granulovaným česnekem, drceným červeným pepřem a parmazánem.
  5. Krevety pečte, dokud nejsou růžové, asi 8 minut.
  6. Pokud chcete, aby parmazán zhnědl, opékejte ho asi 1 minutu.
  7. Upečené krevety přendejte na servírovací talíř a polijte je šťávou z pánve.
  8. Ihned podávejte.

Poznámka

Potřebujete rozmrazit krevety? Naplňte velkou mísu studenou vodou. Přidejte krevety. Jednou nebo dvakrát vodu vyměňte a opatrně oddělte zmrzlé krevety, které se k sobě přilepily.

Asi za 10 minut by měly být zcela rozmražené. Osušte je pomocí cedníku a poté je osušte na papírových utěrkách.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang