Tento salátový dresink se liší od většiny ostatních dresinků zelené bohyně, ale chuť a struktura zůstává velmi podobná. Na seznamu ingrediencí obvykle najdete majonézu, citron a ančovičky. Tento recept místo toho spoléhá na řecký jogurt, který dodává šťavnatost a krémovitost.
S čím podávat?
Tento bylinkový dresink je tak univerzální. Sestavte si salát z kterékoli z těchto ingrediencí:
- mandle, pepita nebo slunečnicová semínka
- papriky
- mrkev
- vařená cizrna nebo čočka
- okurka
- feta nebo kozí sýr
- čerstvá listová zelenina
- červená cibule
- hrášek
- rajčata
- ředkvičky
Tento recept na domácí zelený dresink je tak snadný na přípravu. Je krémový, svěží, naprosto vynikající – a skvělý způsob, jak využít listové bylinky. Z receptu získáte asi 1 a ¼ šálku dresinku. V případě potřeby množství znásobte.
Ingredience
- 1 kelímek obyčejného řeckého jogurtu, nejlépe plnotučného
- 1 šálek lehce zabalených čerstvých bylinek
- až 2 lžíce čerstvých estragonových listů
- 1 středně velký stroužek česneku, nahrubo nasekaný
- ½ lžičky jemné mořské soli
- hodně čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Všechny ingredience smíchejte v míse kuchyňského robotu.
- Zpracovávejte, dokud není hmota hladká a zelená, s drobnými skvrnkami bylinek.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl nebo pepř.
- Použijte podle potřeby nebo přikryjte a uložte do lednice na později.
- Tento dresink vydrží v lednici 5 až 7 dní.