Recept na domácí müsli Bircher

Sladká jídlaSnackySnídaněSušené potraviny
musli bircher

Tento recept na bircher müsli je tak lahodný. Je to zdravý způsob, jak začít den.

Ingredience

  • ⅓ šálku staromódního ovsa
  • 1 lžíce rozinek nebo sušených brusinek či třešní
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce mandlového nebo arašídového másla
  • 2 lžíce domácího jablečného pyré nebo jablečného pyré zakoupeného v obchodě
  • ⅓ šálku mléka dle výběru (např. mandlové mléko) a další na podávání
  • 1 středně velké jablko (např. Granny Smith)
  • nasekané pekanové ořechy, vlašské ořechy nebo mandle
  • kapka medu nebo javorového sirupu

Recept je na 1 porci.

TIP: Je dobré připravovat tyto ovesné vločky v násobcích po 2, aby se při přípravě spotřebovalo 1 jablko a pak ještě 1 jablko na podávání.

Postup

  1. Ve sklenici nebo misce (ideální je půllitrová zavařovací sklenice) smíchejte ovesné vločky, rozinky, skořici, ořechové máslo a jablečné pyré. Promíchejte. Poté přidejte mléko a promíchejte.
  2. Nastrouhejte polovinu jablka a nastrouhané jablko vmíchejte do ovesné kaše (pokud připravujete více sklenic, použijte 1 nastrouhané jablko na 2 sklenice atd.).
  3. Sklenice uzavřete víčkem a uložte do chladničky alespoň na 30 minut nebo až na 5 dní.
  4. Až budete připraveni k podávání, nakrájejte zbývající ½ jablka na sirky. Ovesnou kaši doplňte čerstvým jablkem, trochou mléka nebo kapkou medu (obojí není povinné). Vychutnejte si ji vychlazenou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang