Tento recept na bircher müsli je tak lahodný. Je to zdravý způsob, jak začít den.
Ingredience
- ⅓ šálku staromódního ovsa
- 1 lžíce rozinek nebo sušených brusinek či třešní
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1 lžíce mandlového nebo arašídového másla
- 2 lžíce domácího jablečného pyré nebo jablečného pyré zakoupeného v obchodě
- ⅓ šálku mléka dle výběru (např. mandlové mléko) a další na podávání
- 1 středně velké jablko (např. Granny Smith)
- nasekané pekanové ořechy, vlašské ořechy nebo mandle
- kapka medu nebo javorového sirupu
Recept je na 1 porci.
TIP: Je dobré připravovat tyto ovesné vločky v násobcích po 2, aby se při přípravě spotřebovalo 1 jablko a pak ještě 1 jablko na podávání.
Postup
- Ve sklenici nebo misce (ideální je půllitrová zavařovací sklenice) smíchejte ovesné vločky, rozinky, skořici, ořechové máslo a jablečné pyré. Promíchejte. Poté přidejte mléko a promíchejte.
- Nastrouhejte polovinu jablka a nastrouhané jablko vmíchejte do ovesné kaše (pokud připravujete více sklenic, použijte 1 nastrouhané jablko na 2 sklenice atd.).
- Sklenice uzavřete víčkem a uložte do chladničky alespoň na 30 minut nebo až na 5 dní.
- Až budete připraveni k podávání, nakrájejte zbývající ½ jablka na sirky. Ovesnou kaši doplňte čerstvým jablkem, trochou mléka nebo kapkou medu (obojí není povinné). Vychutnejte si ji vychlazenou.