Hledáte jednoduchou a chutnou snídani? To je snadné. Seznamte se s migas, alias nejlepší tex-mex snídaní vůbec.
Ingredience
- 2 lžíce řepkového oleje
- 4 kukuřičné tortilly nakrájené na cca 1 cm proužky
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, mleté
- 12 vajec, míchaných
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička soli
- 1 šálek sýra
- ¼ šálku mletého koriandru a další na ozdobu
- oblíbený sýr na podávání
- salsa na podávání
- avokádo na podávání
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Rozehřejte řepkový olej na pánvi na středně vysoké teplotě. Když je olej rozpálený, přidejte proužky tortilly a za pravidelného míchání je smažte asi 5 minut, dokud nebudou křupavé. Křupavé proužky tortilly dejte stranou na talíř vyložený papírovou útěrkou.
- Na stejnou pánev přidejte cibuli a papriku. Smažte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a smažte ještě 1 minutu.
- Snižte teplotu na střední. Rozšlehejte vejce s chilli a solí. Pokud je to nutné, přidejte v této fázi ještě trochu oleje, aby se vejce nepřichytila k pánvi. Jakmile se trocha oleje navíc rozehřeje, přidejte vejce na pánev.
- Během vaření vejce často míchejte. Když jsou vejce napůl uvařená (stále se lesknou, ale už nejsou tak mokrá), přidejte koriandr, sýr Monterey jack a proužky tortilly. Vařte, dokud nejsou vejce zcela uvařená, a poté pánev stáhněte z ohně.
- Ozdobte sýrem, salsou, avokádem a dalším koriandrem.