Přinášíme vám recept na nejlepší poměr kávy pro dosažení nejjemnější chuti.
Ingredience
- 140 g tmavě pražené kávy, namleté na středně hrubé mletí
- 800 ml filtrované vody
- 1 litrový french press
Postup
- Vložte namletou kávu a vodu do french pressu. Několikrát promíchejte lžičkou.
- Přikryjte french press plastovou fólií a dejte na 24 hodin do chladničky. (Můžete jej přikrýt horní částí, ale píst musí zůstat nahoře.)
- Po 24 hodinách nasaďte víko na french press a pomalu stlačte píst až dolů. Koncentrát studeného nápoje nalijte do velké skleněné nádoby nebo džbánu. Uchovávejte v chladu až 1 týden.
- Pro podávání zřeďte ½ hrnku studeného nápoje ½ hrnkem vody nebo mléka.
- Pokud podáváte s ledem, použijte led s ½ hrnkem koncentrátu cold brew s ¼ hrnkem vody.