Tyto rychlé a snadné muffiny jsou jednoznačný hit prázdninových dní.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžíce mleté skořice
- 1 a 1/4 hrnku mléka
- 2 velká vejce, lehce našlehaná
- 220 g nesoleného másla, rozpuštěného
- 2 hrnky čerstvých jahod nakrájených na kostičky
- 1 a 1/2 hrnku cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 170 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici. Rukou promíchejte, abyste se ujistili, že se ingredience spojily. V jiné míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
- Uprostřed suché směsi udělejte důlek, do něj nalijte mokrou směs a míchejte, dokud se nespojí. V těstě budou hrudky, ale nepřehánějte to s mícháním. Přidejte jahody a cukr a jemně promíchejte.
- Těsto vložte do košíčků na muffiny a pečte 20 až 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá a vršky nejsou pěkně hnědé.