Tento vegetariánský pokrm si připravte ze zbytků rýže. Je to tak rychlé, že máte na stole za 15 minut. Díky použití omáčky enchilada jako chuťového základu je ještě chutnější.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velký stroužek česneku, mletý
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1 šálek konzervovaných černých fazolí (sceděných)
- 1 hrnek konzervovaných kukuřičných zrn (okapaných), nebo mražené kukuřice
- 4 hrnky vařené rýže
Na omáčku:
- 6 lžic omáčky enchilada (viz dále)
- 2 lžíce vody
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky chilli (nebo podle chuti)
- 1/2 lžičky papriky
- 1 lžička soli
- černý pepř
Na omáčku enchilada:
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce vody
- 1 lžička římského kmínu
- 1/4 lžičky chilli (nebo podle chuti)
- 1 lžička papriky
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 lžička soli
Postup
- Nejprve si připravte omáčku enchilada, všechny suroviny smíchejte v misce a poté spojte s ostatními surovinami na omáčku.
- Na pánvi rozehřejte olej na vysokém plameni. Přidejte česnek a 10 vteřin ho smažte, dokud nezačne vonět. Přidejte cibuli a papriku a vařte, dokud cibule nezprůsvitní – asi 2 minuty.
- Přidejte černé fazole a kukuřici, poté přidejte rýži a omáčku a rychle promíchejte, aby se rýže rovnoměrně obalila.
- Ochutnejte a v případě potřeby, osolte a opepřete.