Recept na mexickou smaženou rýži

PřílohyRýže
smazena-mexicka-ryze

Tento vegetariánský pokrm si připravte ze zbytků rýže. Je to tak rychlé, že máte na stole za 15 minut. Díky použití omáčky enchilada jako chuťového základu je ještě chutnější.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku, mletý
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek konzervovaných černých fazolí (sceděných)
  • 1 hrnek konzervovaných kukuřičných zrn (okapaných), nebo mražené kukuřice
  • 4 hrnky vařené rýže

Na omáčku:

  • 6 lžic omáčky enchilada (viz dále)
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1 lžička soli
  • černý pepř

Na omáčku enchilada:

  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli (nebo podle chuti)
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička oregana
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku enchilada, všechny suroviny smíchejte v misce a poté spojte s ostatními surovinami na omáčku.
  2. Na pánvi rozehřejte olej na vysokém plameni. Přidejte česnek a 10 vteřin ho smažte, dokud nezačne vonět. Přidejte cibuli a papriku a vařte, dokud cibule nezprůsvitní – asi 2 minuty.
  3. Přidejte černé fazole a kukuřici, poté přidejte rýži a omáčku a rychle promíchejte, aby se rýže rovnoměrně obalila.
  4. Ochutnejte a v případě potřeby, osolte a opepřete.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang