Tento bohatý, chutný a sytý keto snídaňový nákyp je připraven z klobásy, vajec, špenátu a sýra. Je úžasně chutný! Je také neuvěřitelně snadný na přípravu a můžete ho upéct dopředu a ohřát – zbytky jsou opravdu dobré.
Ingredience
- 8 velkých vajec
- ¼ šálku husté smetany
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ½ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky červených pepřových vloček
- 1 šálek rozdrobeného sýra čedar rozdělený
- 450 g vepřové snídaňové klobásy
- 2 šálky listů baby špenátu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Čtvercovou 23 cm formu lehce vymažte tukem.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce s hustou smetanou, solí, pepřem, česnekovým práškem a vločkami červené papriky. Gumovou stěrkou vmíchejte ½ šálku rozdrobeného čedaru. Odstavte.
- Rozpalte velkou pánev s průměrem 31 cm s nepřilnavým povrchem na středně vysoké teplotě. Není třeba přidávat olej. Přidejte klobásu a za stálého míchání a rozbíjení ji vařte, dokud nezhnědne, 5-7 minut.
- Vypněte oheň a vmíchejte špenátové listy (můžete je nechat vcelku), jen dokud od zbytkového tepla z pánve velmi mírně nezvadnou.
- Přeneste klobásovo-špenátovou směs do připravené zapékací misky a rovnoměrně ji rozprostřete po dně.
- Vejce ještě jednou promíchejte a pak je nalijte do pánve na klobásovou směs. V případě potřeby můžete směs uvnitř pánve jemně promíchat, aby se klobása a špenát rovnoměrněji rozprostřely.
- Navrch posypte zbývajícím ½ hrnkem sýra.
- Zapékejte nákyp, dokud vejce neztuhnou a sýr nezíská zlatohnědou barvu. V mé troubě to trvá 25 minut. Prvním vodítkem, že je hotovo, bude úžasná vůně, která naplní vaši kuchyni.
- Nechte nákyp 10 minut odpočívat, pak ho nakrájejte na devět čtverců a podávejte.