Tato krémová sýrová polévka je vynikající pro chladné zimní dny.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- ¼ šálku másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- ¼ šálku hladké mouky
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 3 šálky mléka
- 2 balíčky strouhaného čedaru
Postup
- Máslo rozpusťte v hrnci na středním plameni.
- Přidejte cibuli a vařte ji do změknutí asi 5 minut.
- Vmíchejte mouku a vytvořte jíšku.
- Přidejte vývar a za stálého míchání vařte, dokud směs mírně nezhoustne.
- Přidejte mléko a za stálého míchání vařte, dokud nezačne vřít.
- Polévku po částech rozmixujte dohladka.
- Vraťte polévku do hrnce a vařte ji na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
- Odstavte z ohně a zašlehejte sýr, dokud se nerozpustí.
TIP: Pokud se sýr zcela nerozpustí, vařte ho na velmi mírném ohni asi 1 minutu za stálého míchání.
Krémová polévka může mít mnoho podob, což dokazuje oblíbenost jiných druhů tohoto sytého hřejivého pokrmu. Krémová kuřecí polévka je toho důkazem. Zasytí cennými živinami i bílkovinou.