Krémová sýrová polévka s čedarem – recept

Krémové polévkyPolévky
kremova-syrova-polevka-s-cedarem-8596646

Tato krémová sýrová polévka je vynikající pro chladné zimní dny.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • ¼ šálku másla
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 3 šálky mléka
  • 2 balíčky strouhaného čedaru

Postup

  1. Máslo rozpusťte v hrnci na středním plameni.
  2. Přidejte cibuli a vařte ji do změknutí asi 5 minut.
  3. Vmíchejte mouku a vytvořte jíšku.
  4. Přidejte vývar a za stálého míchání vařte, dokud směs mírně nezhoustne.
  5. Přidejte mléko a za stálého míchání vařte, dokud nezačne vřít.
  6. Polévku po částech rozmixujte dohladka.
  7. Vraťte polévku do hrnce a vařte ji na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
  8. Odstavte z ohně a zašlehejte sýr, dokud se nerozpustí.

TIP: Pokud se sýr zcela nerozpustí, vařte ho na velmi mírném ohni asi 1 minutu za stálého míchání.

Krémová polévka může mít mnoho podob, což dokazuje oblíbenost jiných druhů tohoto sytého hřejivého pokrmu. Krémová kuřecí polévka je toho důkazem. Zasytí cennými živinami i bílkovinou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang