Připravte si tuto verzi tradiční bramborové přílohy a uvidíte, jak strávníkům zachutná.
Ingredience
- 8 červených brambor nakrájených na kostky
- 2 lžičky rozdrceného česneku
- ½ hrnku másla
- ¼ hrnku smetany
- ¼ lžičky steakového koření
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ⅛ lžička cukru
Postup
- Vložte brambory do velkého hrnce a naplňte je takovým množstvím vody, aby byly ponořené. Do vody přidejte 1 lžičku rozdrceného česneku pro dochucení.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud se brambory snadno nepropíchnou vidličkou, asi 10 minut.
- Brambory slijte a přidejte máslo. Rozmačkejte je, dokud se máslo nerozpustí. Vmíchejte půl na půl, steakové koření, česnekový prášek, cukr a zbývající drcený česnek.
- Brambory rozmixujte elektrickým mixérem dohladka.