Vyzkoušejte tyto křupavé hranolky jako alternativu k těm klasickým smaženým.
Ingredience
- 2 velké, nebo 3 střední brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
- ⅛ lžička mletého černého pepře nebo podle chuti
- ⅛ lžička česnekového prášku
- ⅛ lžička papriky
Postup
- Brambory pořádně omyjte. Nakrájejte brambory na rovnoměrné silné hranolky.
- Hranolky opláchněte ve studené vodě a důkladně osušte.
- Hranolky vložte do velké mísy, pokapejte olejem a promíchejte. Posypte je kořením a znovu promíchejte.
- Hranolky přendejte do koše fritézy a smažte je 10 minut při teplotě 190 °C.
- Hranolky promíchejte a smažte dalších 6-10 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.