Recept na hranolky z horkovzdušné fritézy

Bramborová jídlaBramborové přílohyHranolkyPřílohy
hranolky-z-horkovzdusne-fritezy

Vyzkoušejte tyto křupavé hranolky jako alternativu k těm klasickým smaženým.

Ingredience

  • 2 velké, nebo 3 střední brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
  • ⅛ lžička mletého černého pepře nebo podle chuti
  • ⅛ lžička česnekového prášku
  • ⅛ lžička papriky

Postup

  1. Brambory pořádně omyjte. Nakrájejte brambory na rovnoměrné silné hranolky.
  2. Hranolky opláchněte ve studené vodě a důkladně osušte.
  3. Hranolky vložte do velké mísy, pokapejte olejem a promíchejte. Posypte je kořením a znovu promíchejte.
  4. Hranolky přendejte do koše fritézy a smažte je 10 minut při teplotě 190 °C.
  5. Hranolky promíchejte a smažte dalších 6-10 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang