Připravte si tuto sezónní obměnu tradičního francouzského dezertu. Konzistence je trošku jiná, ale stojí za vyzkoušení stejně jako klasická pečená máslová dýně.
Ingredience
- 3 žloutky
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1 hrnek smetany
- 1 hrnek dýňového pyré
- ½ lžičky mletého koření
- ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 špetka soli
- ½ šálku bílého cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Ve velké míse vyšlehejte žloutky a hnědý cukr. Vmíchejte smetanu, dýňové pyré, nové koření, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- Dýňovou směs rozdělte do sedmi zapékacích mističek (průměr asi 10 cm) asi 1 cm od horního okraje.
- Umístěte mističky do hlubokého plechu a naplňte ho horkou vodou tak, aby sahala do poloviny stěn misek.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou hotové, 30 až 35 minut. Vyjměte misky a uložte je do chladničky, dokud zcela nevychladnou, nejméně 2 hodiny.
- Každé créme brulée posypte asi 1 lžící cukru. Cukr rozpusťte pomocí hořáku, dokud nebude křupavý a tmavě hnědý, 1 až 2 minuty. Před podáváním nechte vychladnout.