Tento koláč je oblíbeným dezertem již po desetiletí. Jeho příprava vám nezabere ani hodinu.
Příprava
- Příprava: 20 minut plus chlazení
- Vaření: 10 minut plus chlazení
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 chlazený koláčový korpus
- 3/4 hrnku cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/8 lžičky soli
- 3 šálky plnotučného mléka
- 3 velká vejce, rozšlehaná
- 1 a 1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu, opečeného, rozděleného
- 1 lžíce másla
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Rozbalte těsto do 23 cm koláčového talíře. Okraj koláče olemujte.
- Dejte na 30 minut do chladničky.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Koláč vyložte dvojitou tloušťkou fólie.
- Naplňte koláčovým závažím, sušenými fazolemi nebo nevařenou rýží.
- Pečeme na spodní mřížce trouby nebo dokud okraje nejsou zlatohnědé, 15-20 minut.
- Odstraňte fólii a závaží.
- Pečte, dokud není dno zlatohnědé, ještě 3-6 minut nebo.
- Nechte vychladnout na drátěné mřížce.
- Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, mouku a sůl.
- Vmíchejte mléko. Vařte a míchejte na středním ohni, dokud nezhoustne a nezačne bublat.
- Snižte teplotu. Vařte a míchejte ještě 2 minuty.
- Odstavte z ohně a postupně vmíchejte asi 1 šálek horké směsi do rozšlehaných vajec.
- Vraťte vše do hrnce. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se téměř neuvaří.
- Snižte teplotu. Vařte a míchejte ještě asi 2 minuty (nevařte).
- Odstavte z ohně.
- Vmíchejte 1 hrnek kokosu, máslo a vanilku.
- Nalijte do korpusu a posypte zbylým kokosem.
- Před podáváním nechte několik hodin chladit.