Toto překopané jídlo z pánve je výborné i s teplými moučnými tortillami a s guacamole. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte více jalapeňo a užijte si ten žár.
Ingredience
- 450 g libového mletého hovězího masa (90% libové)
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 1-1/2 šálku nevařené instantní rýže
- 1 plechovka (cca 400 g) nakrájených rajčat s jemnou zelenou paprikou
- 1-1/2 šálku hovězího vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 šálek rozdrobené směsi mexického sýra
Recept je na 4 porce.
Postup
- Ve velké pánvi vařte hovězí maso, cibuli, zelený pepř a jalapeňo na středním ohni, dokud maso nezrůžoví a zelenina nezměkne, 8-10 minut.
- Hovězí maso rozbijte na drobné kousky. Nechte okapat.
- Přidejte rýži, rajčata, vývar a koření. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
- Přikryté vařte, dokud se tekutina nevstřebá, asi 5 minut.
- Rozdrobte vidličkou. Odstavte z ohně a posypte sýrem.
- Přikryté nechte stát, dokud se sýr nerozpustí.