Připravte si tento snadný punč na halloweenskou party z třešňového džusu, chilli, skořice a zázvoru a ozdobte ho jedlými tesáky. Pro ty, kteří dávají přednost vodce, přidejte vodku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 2 litry třešňové šťávy
- kůra ze 3 pomerančů, oloupaná škrabkou na zeleninu
- 1 červená chilli paprička, několikrát propíchnutá, ale ponechaná vcelku
- 3 tyčinky skořice
- 10 hřebíčků
- 6 plátků zázvoru
- bonbony Drákulovy tesáky
Alkoholický punč
- 200 ml vodky nebo 25 ml na sklenici
Postup
- Višňovou šťávu, pomerančovou kůru, chilli, tyčinky skořice, hřebíček a zázvor dejte do velkého hrnce.
- 5 minut povařte a pak vypněte oheň.
- Nechte vychladnout a poté dejte do chladu na nejméně 4 hodiny nebo až na 2 dny.
- Čím déle necháte, tím intenzivnější bude chuť.
- Pokud podáváte malým dětem, vyjměte chilli po několika hodinách.
- Až budete chtít šťávu podávat, nalijte ji do džbánu.
- Podávejte ve skleněných lahvích nebo sklenicích a do každé vložte brčko.
- Pokud přidáváte vodku, udělejte to v této fázi.
- Na každou sklenici zavěste sladký tesák.