Recept na vegetariánskou kormu

Hlavní jídlaVegetariánské
Vegetariánská korma

Tento recept na zeleninovou kormu je snadné vegetariánské kari. Je bohaté, krémové, jemně kořeněné a velmi aromatické.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 a ½ lžíce rostlinného oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 4 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 brambory nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 3 lžíce mletých nesolených kešu oříšků
  • 1 čerstvá paprička jalapeňo, zbavená semínek a nakrájená na plátky
  • 1 a ½ lžíce kari
  • 2 lžičky soli
  • 1 šálek husté smetany
  • 1 šálek mraženého zeleného hrášku
  • ½ zelené papriky, nakrájené na kousky
  • ½ červené papriky, nakrájené na kousky
  • 1 svazek čerstvého koriandru na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Přidejte cibuli. Vařte a míchejte, dokud nezměkne, asi 2 až 3 minuty.
  3. Vmíchejte česnek a zázvor. Vařte a míchejte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
  4. Vmíchejte mrkev, brambory, rajčatovou omáčku, kešu a jalapeño.
  5. Dochuťte kari a solí.
  6. Vařte a míchejte, dokud brambory nezměknou, asi 10 minut.
  7. Vmíchejte smetanu, hrášek, zelenou a červenou papriku, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 10 minut.
  8. Při podávání ozdobte koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang