Nejlepší recept na domácí hamburgerové bulky

Chléb z pekárnyDomácí pekárnaKoláče a buchty
domaci-hamburgerove-bulky-8928920

Tyto měkké hamburgerové bulky jsou ideální na vaše domácí hamburgery. Nejenže mají perfektní tvar, ale chutnají mnohem lépe než cokoli, co je z plastového sáčku. Celková doba přípravy trvá téměř 4 hodiny, ale skutečná práce s nimi je možná 10 minut.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Čas navíc: 3 hodiny 10 minut
  • Celkem: 3 hodiny 45 minut
  • Počet porcí: 8 bulek

Jistě, můžete si koupit housky na hamburgery v obchodě s potravinami – ale kde je na tom ta zábava? Připravit si domácí hamburgerové housky je jednodušší, než si myslíte, a jsou mnohem chutnější než ty kupované v obchodě.

Jak skladovat hamburgerové bulky

Domácí hamburgerové housky skladujte ve vzduchotěsné nádobě nebo zabalené ve fólii při pokojové teplotě až pět dní. Vyvarujte se ledničce, protože to by se vysušily.

Ingredience

  • 1 balení sušeného droždí
  • 450 g mouky – rozdělit
  • 1 šálek teplé vody
  • 2 velká vejce
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. Droždí vložte do mísy velkého stojanového mixéru.
  2. 1/2 hrnku mouky a teplou vodu vyšlehejte dohladka.
  3. Nechte stát, dokud směs nezpění, 10 až 15 minut.
  4. Do směsi droždí důkladně zašlehejte 1 vejce, rozpuštěné máslo, cukr a sůl.
  5. Přidejte zbývající mouku (asi 3 hrnky).
  6. Na stojanový mixér nasaďte hnětací hák a těsto hněťte při nízkých otáčkách, dokud nebude měkké a lepivé, asi 5 až 6 minut.
  7. Těsto propíchejte silikonovou stěrkou, pokud se na stěrku lepí větší množství těsta, přidejte ještě trochu mouky.
  8. Těsto přeneste na pomoučenou pracovní plochu.
  9. Těsto opatrně vytvarujte do hladkého kulatého tvaru.
  10. Vytřete mísu mixéru a pokapejte ji olivovým olejem.
  11. Vložte těsto do mísy a několikrát jím otočte, dokud nebude povrch jemně pokrytý olejem.
  12. Mísu zakryjte alobalem a nechte těsto na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 2 hodiny.
  13. Vyložte plech pečícím papírem.
  14. Těsto přeneseme na pomoučněnou pracovní plochu a uhladíme případné bubliny.
  15. vytvarujeme mírně zaoblený obdélník.
  16. V případě potřeby těsto lehce poprašte moukou a nakrájejte ho na 8 stejných dílů.
  17. Každý kousek vytvarujte do kulatého tvaru.
  18. Na připravený plech rozložte bochánky ve vzdálenosti asi 1,5 cm od sebe.
  19. Bochánky velmi lehce poprašte moukou.
  20. Přes plech přetáhněte kousek fólie.
  21. Nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně 1 hodinu.
  22. Předehřejte troubu na 190 °C.
  23. V malé misce vidličkou rozšlehejte zbývající vejce s mlékem, dokud se směs důkladně nespojí.
  24. Velmi jemně a zlehka potřete vršky buchet vajíčkem, aniž byste vykynuté těsto vyfoukli.
  25. Každou housku posypte sezamovými semínky.
  26. Pečte v předehřáté troubě, dokud povrch lehce nezhnědne, 15 až 17 minut.
  27. Buchty se budou v místech, kde se dotýkají, mírně lepit.
  28. Nechte zcela vychladnout.
  29. Buchty roztrhněte a příčně rozkrojte na polovinu, abyste je mohli podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang