Recept na nejlepší kuře s medovou hořčicí

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
Kuře s medovou hořčicí

Hledáte jednoduché hlavní jídlo na dnešní večer? Tato kuřecí stehna na medové hořčici se rychle připraví a upečou dozlatova a do křupava.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen bez kůže a kostí, zbavených přebytečného tuku a kůže
  • sůl
  • 1/4 až 1/3 šálku hladké dijonské hořčice
  • 1/4 až 1/3 šálku medu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu (nebo drcený sušený rozmarýn)
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a umístěte rošt doprostřed.
  2. Kuřecí stehna z obou stran posolte a položte je kůží nahoru do mělké zapékací misky.
  3. Ve středně velké misce vyšlehejte hořčici, med a olivový olej.
  4. Přidejte špetku soli a ochutnejte.
  5. Přidávejte další sůl a hořčici, dokud nedosáhnete požadované chuti.
  6. Kuře přelijte lžící medové hořčičné omáčky.
  7. Mezi kousky kuřete vložte snítky rozmarýnu.
  8. Pečte 45 minut nebo dokud stehna na teploměru na maso neukážou hodnotu 80 °C.
  9. Vyjměte pekáč z trouby a lžící odstraňte přebytečný kuřecí tuk, který se během pečení vyškvařil.
  10. Před podáváním kuře posypte čerstvě mletým černým pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang